Avsnitt 3 – Fertilitetsutredning

Att försöka bli gravid, men inte lyckas betyder för många både chock och kris. Orättvisan känns påtaglig när alla andra lyckas, men inte man själv. Det blir svårt att glädjas åt vännernas positiva graviditetsbesked. Efter en tids försök vill de flesta veta varför de inte lyckas, tid att göra en barnlöshetsutredning eller sk. fertiltetsutredning.

Hur gör man en utredning? och var? och när? Frågorna är många. Vi tar upp svaren på de vanligaste frågorna kring fertiltietsutredning. Vissa svar är mer givna än andra. Som att en utredning ofta behövs även om paret vet varför de inte lyckas bli gravida. Eller att försöka på egen hand ett år innan man söker sig vidare kanske inte alls är lösningen för alla.

Lyssna och håll tummarna att vi svarar på just dina frågor. Om inte, hör av dig till oss!

3 reaktion på “Avsnitt 3 – Fertilitetsutredning

 1. E

  Hej, väldigt intressant att lyssna på för mig som försökt bli gravid i 1,5 år nu. Börjar bli dags att kontakta en fertilitetsklinik men sambon tycker det är läskigt. Han har mycket psykiska problem (depression och ångest, har även permanent sjukersättning pga det) som han tror kommer påverka våran möjlighet till att få hjälp. Att vi skulle bli nekade hjälp att bli gravida. Kan det bli så?

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej

   Jag tycker absolut ni ska kontakta en fertilitetsklinik för att få hjälp. Tala med dem om er oro så tror jag att ni kommer att kunna känna er lugna sedan.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>