Avsnitt 10 – PGD – vad är det?

Den medicinska forskningen utveckar ständigt nya metoder och verktyg, förbättrar och förfinar, allt för att ge människor bättre hjälp.

I det här avsnittet berättar Katarina om PGD som betyder preimplantatorisk genetisk diagnostik. Katarina Kouro Haapaniemi är specialistläkare och forskare vid Reproduktionsmedicin Karolinska. PGD är en diagnostik av en genetisk defekt på embryostadiet som kräver ivf-behandling för att möjliggöras.

En reaktion på “Avsnitt 10 – PGD – vad är det?

  1. Julia

    Tack för att ni på ett enkelt men ändå på ett ingående sätt förklarar vad PGD är. Jag sitter här med min fem månader gamla son som jag har PGD och bland annat Katarina att tacka för. Min man har en balanserad translokation och vi hade låga odds att lyckas. Men med mycket tur och skicklighet av personalen så lyckades vi och jag kan fortfarande inte förstå att det är sant.
    Jag ska hänvisa hit till familj och vänner som undrar vad vi egentligen har gjort. Tack också för att ni tar upp ämnen som det inte talas högt om, alldeles för många som är ledsna i hemlighet.
    Hälsningar Julia Alm

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>